Windows 7 end-of-life

Vanaf 14 januari 2020 zal de extended support voor het Microsoft Windows 7 besturingssysteem stoppen (lees meer). Onderzoek wijst uit dat tot op de dag van vandaag nog 35% van de laptops en desktopcomputers op Windows 7 draaien. Maar wat wil dit nu concreet zeggen? Gaat Windows 7 stoppen met werken na 14 januari? Het antwoord daarop is neen, maar toch die jezelf en je bedrijf klaar te maken om over te stappen naar een recentere Windows versie. Er zijn nl. risico’s verbonden daar Microsoft geen updates meer gaat uitbrengen. Dit komt neer dat problemen in het besturingssysteem (bugs) niet meer preventief en gratis verholpen gaan worden, wat dus maakt dat er een potentieel beveiligingsprobleem veroorzaakt wordt.

Wat kan u nu doen?

Zoals eerder aangehaald, zal er dus een upgrade moeten plaatsvinden naar een recenter besturingssysteem. Natuurlijk zijn hier risico’s aan verbonden en dient er vooraf nagekeken te worden of alle huidig geïnstalleerde software nog compatibel is met het nieuwe besturingssysteem.
Daarnaast dient er bij een upgrade gekeken te worden om 1. te upgraden of 2. uit te gaan van een clean install. Een clean install heeft als voordeel dat je vanaf 0 terug begint. Er dient dus een back-up genomen te worden van de data, die achteraf terug geplaatst kan worden. Eens dat gebeurt is, heb je eigenlijk een ‘propere’ Windows installatie, waarbij eventuele problemen uit het verleden verholpen zijn.

Wat dient u nu niet te doen?

Uitstel is vaak afstel, daarmede is het belangrijk dat u NU reeds nadenkt over welke upgradestrategie u gaat invoeren. 14 januari staat voor de deur, als u uzelf en uw bedrijf nog de kans wil geven om uitgebreid te testen alvorens u de uitrol over gans uw organisatie gaat inplannen, dan dient u NU te handelen. Na 14 januari zal namelijk voor hackers het jachtseizoen geopend worden, zij weten nl. ook dat bugs en problemen vanaf dan niet meer verholpen worden door updates. Stel daarom uw bedrijf niet extra bloot aan de gevaren die internet met zich meebrengen en ga hier vandaag nog mee aan de slag.

Welke rol kan Comit hierin betekenen?

Comit is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en heeft reeds een brede waaier aan ervaring binnen migratietrajecten van oude naar nieuwe besturingssystemen. Wij kunnen zowel een adviserende als uitvoerende rol hierin spelen. Bent u niet zeker hoe zo’n upgrade dient te gebeuren en waar u rekening mee moet houden? Of hebt u liever de hulp van experten bij het uitvoeren van de upgrade? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren! U kan vrijblijvende inlichtingen bekomen via ons algemeen emailadres: info@comit-it.be of telefonisch via 03/664.20.33 of natuurlijk via onze contactpagina.