Coronavirus VS Telewerken

Corona oftewel COVID-19, is de laatste dagen niet meer uit nieuws te mijden. Als bedrijf dient u (al dan niet door de overheid opgelegde) maatregelen te treffen om zowel uw gezondheid als die van uw medewerkers te beschermen. Daarnaast, kan u het zich als bedrijfsleider niet permitteren om voor een langere periode uw zaak te sluiten. Hoe kan je hier nu mee omgaan? Wel, we leggen u graag de meest voor de hand liggende oplossing uit.

Telewerken (oftewel thuiswerken)

Het beschikbaar maken van uw bedrijfsnetwerk en systemen vanop andere locaties als het kantoor, heet men telewerken. Het zorgt enerzijds naar flexibiliteit naar uw medewerkers (denk hierbij maar aan het vermijden van filestress) en anderzijds geeft het u en uw bedrijf de ademruimte om situaties zoals we nu ondervinden, te tackelen. Uw medewerkers kunnen hun activiteiten uitvoeren vanuit hun thuislocatie.

Hoe gaat dit te werk?

Feitelijk is het idee kinderlijk eenvoudig. U of uw medewerkers werken op hun bedrijfslaptop of thuiscomputer en gaan virtueel een verbinding maken (via internet) naar uw bedrijfsnetwerk, terwijl ze fysiek daarvoor niet op kantoor moeten zijn. De opzet hiervan is echter net iets complexer. U dient hierbij natuurlijk rekening te houden met beveiliging van deze virtuele verbinding. U wilt namelijk vermijden dat onbekende personen of toestellen deze verbinding kunnen opzetten en aldus met slechte bedoelingen uw data benaderen. Het is daarom uitermate belangrijk om dit samen met uw IT partner of IT afdeling af te stemmen en hiervoor de juiste oplossing te vinden en implementeren.

Kan Comit u hierin bijstaan?

Vast en zeker, bij Comit dragen wij veiligheid en gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel. Veiligheid in de zin dat de verbinding professioneel en beveiligd wordt opgezet. Onder gebruikersvriendelijkheid verstaan we dat we de opzet niet dusdanig complex maken, dat er een technische IT achtergrond vereist is om deze op te zetten.

Conclusie

Telewerken kan zowel voor nu als in de toekomst een eenvoudige doch veilige oplossing bieden voor ‘lockdowns’ alsook voor allerhande andere stressfactoren zoals files, ziekte, … U biedt hiermee uw medewerkers een alternatief om te werken, zonder hiervoor persé naar kantoor te moeten rijden.
Thuiswerken zorgt tevens voor een betere work-life balans, en geeft u medewerkers het gevoel zelf de touwtjes in handen te hebben. Op deze manier creëert u meer betrokkenheid en productiviteit naar uw bedrijf vanuit uw medewerkers en is er ook minder ziekteverzuim.

Wilt u meer weten of telewerken een meerwaarde voor uw bedrijf kan betekenen? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen.