De opmars van Microsoft Teams en Modern Workplace

Steeds meer bedrijven zoeken naar oplossingen om hun bedrijf en medewerkers meer vrijheid en een betere work-life balance aan te bieden. Veel meer dan enkel een communicatiemiddel, kan Microsoft Teams hier zowel nu als in de toekomst een oplossing in bieden.

Microsoft Teams biedt uw bedrijf en medewerkers de mogelijkheid en ruimte om efficiënter samen te werken. Ondertussen is de vervanger van Skype reeds geïmplementeerd in meer dan 350.000 bedrijven en kan het als ideale schakel fungeren tussen externe leveranciers en uw bedrijf.

Wat is Microsoft Teams?

Microsoft Teams is een communicatiemiddel voor bedrijven. Het maakt deel uit van Office 365 en is daarom perfect geïntegreerd met andere hulpmiddelen binnen dit platform. U kan privé – en / of groepsgesprekken voeren, maar ook videoconferenties opbouwen om projecten te bespreken vanachter uw bureau. Het delen van bestanden of dia’s met 1 of meerdere personen was nog nooit zo gemakkelijk. Microsoft Teams biedt nl. ondersteuning op Sharepoint, Onedrive of Notenote. Daarnaast kan u ook applicaties zoals Word, Excel of Powerpoint toevoegen. Kortom, Microsoft Teams biedt u en uw bedrijf de mogelijkheid virtueel met elkaar af te spreken, zo vermijdt u niet enkel woon-werk verkeer en kan u dus efficiënter uw tijd benutten.

Waarom Microsoft Teams?

Het doel van Microsoft Teams is het voorzien van een makkelijke manier voor om te kunnen communiceren. Hierdoor vermijd je eindeloos e-mailverkeer, waarbij je de helft van de bericht leest en 90% van de bestanden mist. Daarnaast (we kunnen het niet genoeg benadrukken) integreert het perfect met andere Office 365 services. Microsoft Teams biedt u alle Office 365 tools in een mooi en duidelijk overzicht. Tevens kan je naast de 1 op 1 communicatie, ook ‘Channels’ opzetten. Je kan zulke kanalen (Channels) per project of per afdeling opzetten, om verschillende communicatie gescheiden maar toch gecentraliseerd in een duidelijk overzicht te houden. Zo breng je betrokken personen onmiddellijk op de hoogte van updates. Niet onnodig om te weten, dit platform wordt nog volcontinu verder ontwikkelt, waardoor op het moment van dit schrijven er misschien reeds nieuwe functionaliteit is toegevoegd.

Voordelen van Microsoft Teams

  • Alle content, tools, medewerkers en conversaties zijn in de Teams-omgeving te vinden. Omdat Microsoft Teams zowel in een desktopversie als in een mobiele app beschikbaar is, betekent dit dat u altijd beschikt over de nodige informatie.
  • In Teams heeft u toegang tot SharePoint, OneNote en Skype for Business, maar u kunt ook applicaties als Word, Excel, Trello en PowerPoint toevoegen.
  • Microsoft Teams is geïntegreerd in Office 365en brengt dus geen extra kost met zich mee. Dit zorgt ervoor dat u automatisch toegang heeft tot OneDrive binnen de Teams-omgeving.
  • Teams is beschikbaar van overal, zolang u verbinding hebt met internet. Het is niet meer noodzakelijk om altijd verbonden te zijn met het bedrijfsnetwerk. U creëert flexibiliteit en een (nog) betere work-life balance.
  • Microsoft Teams laat u toe ook externen toe te voegen aan uw teams om zo documenten, informatie en gesprekken te delen. Denk maar aan een samenwerking met een derde partij of het betrekken van een klant in een bepaald project.

Benieuwd of Microsoft Teams voor uw bedrijf een meerwaarde kan bieden?